June Sixteen met de nieuwe single “The Unknown.”

Mijlpaal na ‘Traveling Colors’

Een jaar na de release van het album Travelling Colors viert June Sixteen deze mijlpaal met de nieuwe single en videoclip “The Unknown.”

De titel van deze nieuwe release lijkt te verwijzen naar de beginperiode van June Sixteen, waarin het songwriterduo Angelique Piovillico en Patrick de Kok samenwerkten met zeventien verschillende muzikanten. Patrick omschrijft de nieuwe song als een herleving van de flower power sound, die naadloos overgaat in een krachtige vintage rockvibe. Voor deze single hebben ze extra elementen toegevoegd, zoals de bijdrage van Julie O, die de track verrijkt met een pakkende dwarsfluitpartij die doet denken aan de muziek van Jethro Tull uit de jaren zeventig.

“We schrijven songs in verschillende muziekgenres en benaderen telkens andere muzikanten om met ons samen te werken,” vertelt Patrick. “De nationale en internationale muzikanten voegen hun eigen unieke kleur toe aan onze songs. Voor het album werkten we samen met onder andere Within Temptation-drummer Mike Coolen en Pedal Steel-gitarist Travis Toy (bekend van Lionel Richie en Sheryl Crow). Daarnaast werkten we met Mattanja Joy Bradley, finaliste van Beste Singer-Songwriter, en de Amerikaanse zanger Dom Sky. Naast deze geweldige muzikanten hebben we nog met vele andere toptalenten mogen samenwerken.”

Angelique, de andere helft van June Sixteen, vult aan: “June Sixteen is onze creatieve speelplaats. Naast het schrijven van de songs maken we zelf de videoclips en doen we het artwork. Dankzij Patrick’s muzikale verleden (My Favorite Scar, Vals Licht) hebben we een groot netwerk van getalenteerde muzikanten, waarvan we enkelen hebben benaderd voor dit album.”

Reacties zijn gesloten.